Nieuw in de praktijk? Dit kan je verwachten.

Tijdens de eerste afspraak wordt er een diagnose gesteld op basis van een uitgebreid vraaggesprek. Ook wordt de tong bekeken en de pols gevoeld.

Op basis van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan bestaan uit een of meer behandelvormen. Afhankelijk van uw klacht wordt er dan ook direct behandeld of dit gebeurt in een tweede en verdere behandelingen.

De duur en de frequentie van de behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Chronische klachten hebben meer behandelingen nodig dan acute klachten. Dit wordt van te voren met u besproken. Na 3 behandelingen zal het effect van de behandeling worden geëvalueerd. In overleg met u worden de behandelingen al dan niet voortgezet.

Belangrijk!

 

Over mij

Na het afronden van mijn studie televisiejournalistiek aan de School voor Journalistiek in Zwolle werkte ik van 1998-2001 voor diverse de film- en televisiemaatschappijen.

Daar kwam verandering is toen ik tijdens een reis door Azië in aanraking kwam met de Thaise yoga massage. Ik had het geluk een privé leraar te vinden die mij de basis van deze prachtige en zeer krachtige massage vorm heeft geleerd. Om me verder te bekwamen als masseur volgende ik nog een cursus in Frankrijk bij Tirza Bottema van de opleiding Tai Dee en startte met een praktijk aan huis.

Ik merkte de enorm positieve effecten van de massage bij mijn cliënten maar ik zag ook waar ik mezelf kon ontwikkelen en ik besloot rigoureus het roer om te gooien en weer naar school te gaan.

Ik de volgde de basis vakopleiding Chinese Geneeskunde bij Academie Qing Bai en voelde dat ik op de juiste plek terecht was gekomen. Het bestuderen van het omvangrijke geneeskundig systeem dat al duizenden jaren oud is gaf mij enorm veel voldoening en hielp mij in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarom volgende ik aansluitend de twee jarige Acupunctuuropleiding, de opleiding Westerse Medische Basiskennis en de twee jarige opleiding Chinese Kruiden Therapie en tal van bijscholingen waaronder Balance Method Acupuncture.

Ik werk sinds 2007 in mijn praktijk voor Chinese Geneeskunde in het centrum Amersfoort en volg jaarlijks diverse bijscholingen om mijn kennis te vergroten.

Inmiddels ben ik als docent verbonden aan academie Qing Bai als lid van het docententeam van de opleiding Chinese Kruiden Therapie. Iets wat ik naast het werken in mijn praktijk met enorm veel plezier doe.