займ на карту

Maatregelen Covid-19

Gelukkig mag ik je weer ontvangen, maar omdat het Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde regels opgesteld voor jouw en mijn veiligheid. Wij hopen op deze manier besmetting onder cliënten en medewerkers te voorkomen.

Dit betekent dat de werkwijze vanaf 11 mei is aangepast en dat je rekening moet houden met de volgende regels:

 1. Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.
 2. Kom op tijd en stuur een bericht als je voor de deur van de ingang van het gebouw staat, dan kom ik je halen.
 3. Kom alleen naar de praktijk. Een van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen;
 4. Je hoeft niet te wachten in de wachtkamer, je kunt direct naar de behandelruimte lopen.
 5. Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met uw handen;
 6. neem je eigen handdoek en laken mee.
 7. Ik ben verplicht je vooraf een aantal vragen te stellen om formeel vast te leggen dat je geen corona-klachten hebt.
 8. Betaling is alleen mogelijk met pin
 9. Handdesinfectie is aanwezig en vrij te gebruiken.
 10. Het toilet graag niet gebruiken.

Over de behandeling: Je ligt op je eigen handdoek. De behandeltafel wordt na ieder bezoek schoon gemaakt. Verder gebruik ik handschoenen en een indien gewenst een mondkapje tijdens het zetten van de naaldjes. Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep;

Hygiëne is altijd al een belangrijk onderdeel van de behandeling en de praktijk geweest en nu nog meer. Na elk consult worden alle contactpunten schoongemaakt.

Ik zal mijn best doen om zo goed mogelijk vorm te geven aan de nieuwe regels.

Heel belangrijk is dat jij je ook goed voelt, dus heb je vragen, opmerkingen of wensen? Laat het weten!

Indien je je  angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch consult ook mogelijk. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaal aantal vergoedingen.

Nieuw in de praktijk? Dit kan je verwachten.

Tijdens de eerste afspraak wordt er een diagnose gesteld op basis van een uitgebreid vraaggesprek. Ook wordt de tong bekeken en de pols gevoeld.

Op basis van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan bestaan uit een of meer behandelvormen. Afhankelijk van uw klacht wordt er dan ook direct behandeld of dit gebeurt in een tweede en verdere behandeling.

De duur en de frequentie van de behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Chronische klachten hebben meer behandelingen nodig dan acute klachten. Dit wordt van te voren met u besproken. Na 3 behandelingen zal het effect van de behandeling worden geëvalueerd. In overleg met u worden de behandelingen al dan niet voortgezet.

Belangrijk!

 • Vlak voor de behandeling geen koffie drinken, drop eten of ander voedsel eten dat de tong kleurt. Dit in verband met de tongdiagnose.
 •  Gebruikt u westerse medicatie? Graag meenemen naar het eerste consult.